Patiënt van de Maand

Om patiënten de mogelijkheid te geven hun ideeën en ervaringen over de tandheelkunde in het algemeen en de praktijkvoering  in ruime zin van het woord kenbaar te maken , is deze rubriek toegevoegd (voorlopig op uitnodiging).

Deze maand is het woord aan Mevrouw Dilly van ’t Hol:

“Ik ben Mevrouw Van ’t Hol en wil graag mijn ervaring over angst voor de tandarts met u delen. Nooit heb ik last van angst gehad, op de lagere school naar de bus tandarts en daarna elk halfjaar gaan, niets aan de hand. Totdat er ineens de angst kwam, waardoor ik weet het niet. Door mijn eigen tandarts ben ik naar tandarts Van Doorm gestuurd, en ik dacht: “Wat een onzin, alle tandartsen zijn toch hetzelfde?”. Maar neehoor, wat een ontspannen sfeer bij Tandarts van Doorm en assistente Floryth.

Eerst een keer wezen praten, daarna kijken in mijn mond en samen erover praten. Wat gaan we doen en hoe gaan we het doen, en hier had ik zelf ook wat te vertellen.

De eerste behandeling, oh wat was ik bang! Maar het ging wel redelijk, de tweede behandeling ging iets beter maar toen ik moest gaan liggen niet echt lekker. Maar tijdens de behandeling zakte de angst weg en ik zei: ” Jullie stralen zoveel rust uit dat ik er ook ontspannen van word”. De tandarts vertelde ook alles wat hij ging doen. De derde behandeling ging steeds relaxter, als je in de stoel ligt en Floryth begint in eens te zingen, heerlijk zo ontspannen !  De vierde behandeling, het klinkt gek, maar ik had er best zin in om te gaan. Wie had dat ooit gedacht ? Maar ondertussen heb ik een mooie kroon met brug, super tandarts en Floryth !

Ben best een beetje trots op mezelf dat ik dit, met behulp van anderen, heb overwonnen. Heel erg bedankt tandarts Van Doorm en Floryth en tot de volgende keer”.

Geef een reactie